Werken met deze website

Via deze website zoekt u in één of meer databases van deze instelling, bijvoorbeeld een museumcollectie, een bibliotheekcatalogus en/of een archief. Op het tabblad Zoeken kunt u op verschillende manieren zoeken naar gegevens, door zelf woorden of delen van woorden in te voeren, of door te kiezen uit lijsten met bestaande trefwoorden zoals auteurs of vervaardigers.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht komt het tabblad Resultaten beschikbaar. (Klik eenvoudig op een geactiveerde tab om dat tabblad te tonen.) In de resultaten ziet u slechts een beknopte weergave van elk gevonden item (een record). Klik op de tekst van zo'n item om meer gegevens ervan op te halen en te tonen op het tabblad Details.

Op de tabbladen Resultaten en Details kunt u records markeren door in het aankruisvakje links ervan te klikken. Records die u markeert, neemt u in uw Selectie op, die u op het gelijknamige tabblad kunt bekijken. Met zo'n selectie kunt u verscheidene dingen doen, zoals per e-mail versturen en recordgegevens afdrukken of downloaden. Uitleenbare materialen beschreven in records die u in uw selectie hebt opgenomen, kunt u op dit tabblad naar wens per item reserveren nadat u op het tabblad Status hebt ingelogd.

Op het tabblad Zoekhistorie, ziet u uw eerdere zoekopdrachten terug, en kunt u die nogmaals uitvoeren en eventueel verfijnen.

Als u een bij deze instelling geregistreerd lener bent, en u bent ingelogd, dan kunt u op het tabblad Status uw gegevens bekijken. Op het tabblad Zoekprofielen kunt u dan ook uw eventueel eerder opgegeven SDI-zoekvragen bekijken: dit zijn zoekvragen die u automatisch om de zoveel tijd laat uitvoeren. Zo kunt u automatisch bijvoorbeeld elke week een overzicht van recente aanwinsten via e-mail toegestuurd krijgen.

Tot sommige tabbladen en functies hebt u pas toegang nadat u bent ingelogd. Gewoonlijk moet u een geregistreerd lener zijn om te kunnen inloggen.